UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна зацікавлена у дипломатичному завершенні кризи навколо Катару

Для української сторони важливо, щоб катарський газ постачався в ЄС.

Блокада Катару з боку сусідніх країн Перської затоки не становить значних загроз для інтересів України. Однак Київ все ж зацікавлений, щоб ситуація вирішилася якомога швидше і дипломатичним шляхом.

Про це в статті для DT.UA пише Віталій Федянін.

"Це гарантує безперервність поставок катарського зрідженого газу на ринок Європейського Союзу, що для нас зараз найбільш актуально в цьому конфлікті", - зауважив він.

Нагадаємо, Катар виплатив близько одного мільярда доларів терористичній організації, яка пов'язана з Аль-Каїдою, та спецслужбам Ірану. Така виплата є викупом за членів королівської родини, яких викрали в південному Іраку під час святкувань, і стала однією з причин розриву дипломатичних відносин країн перської затоки з Катаром.

5 червня Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет, Бахрейн, Лівія, Ємен і Мальдівські острови оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму. Країни перекрили кордони, а також виключили Катар з військової коаліції, яка веде війну в Ємені.

Більше про нову кризу в Перській затоці читайте в статті Віталія Федяніна "Катарський горішок" в свіжому номері газети "Дзеркало Тижня. Україна".