UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна обмежиться траншем в $ 1,7 млрд від МВФ у 2016 році - Гройсман

Київ не розраховує на збільшення обсягу кредиту від МВФ в цьому році.

Україна не розраховує на більше, ніж на один транш від МВФ до кінця року

Загальний обсяг кредитних коштів, очікуваних Україною від Міжнародного валютного фонду в поточному році складе $ 1,7 млрд, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на прес-конференції у вівторок, 21 червня, за підсумками візиту в США.


Раніше Іван Міклош, старший економічний радник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, заявив, що Україні, швидше за все, буде потрібно прийняти більше законів, щоб виконати вимоги МВФ для виділення всієї суми відкладеного ще з минулого року траншу в 1,7 млрд доларів. "Мета - якщо не отримати весь транш за один раз, то розділити його виділення на дві частини, і отримати першу в липні", - сказав Міклош в інтерв'ю Рейтер, назвавши вірогідною суму в 1 млрд доларів.

Верховна Рада досі ще не розглянула всі закони, необхідні для вирішення МВФ, хоча в уряді розраховували, що це станеться ще до кінця травня.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько $ 17 млрд з першим траншем в $ 5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми і виділення в 2015 році трьох траншів по $ 1,6 млрд з їх подальшим зменшенням до $ 0,61 млрд в 2016-18 роках Україна встигла отримати лише два транші.