UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна може переглянути спецмита на автомобілі

Україна готова піти на обговорення та перегляд спецмита на імпорт автомобілів, якщо на цьому буде наполягати Євросоюз.

Україна може переглянути спецмита на автомобілі відповідно до вимоги з боку Євросоюзу. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко.

Залежно від переговорів, які будуть проводитися на цю тему, ми візьмемо на себе зобов'язання змінити або відмовитися від захисних заходів через певний час, місяці або роки, - сказав Майко. - Якщо введення захисних заходів призводить до потенційних втрат наших партнерів, то вони можуть висунути вимоги обговорити ці питання

Він зазначив, що з боку Євросоюзу вже надійшла пропозиція обговорити питання спецмита, при цьому вона не позиціонується як проблема на шляху до підписання угоди про зону вільної торговки

"Я не думаю, що це питання буде проблемою при підписанні угоди про ЗВТ з ЄС", - заявив Майко. Однак, за його словами, дане питання дуже чутливе і необхідно думати про те, як компенсувати ці заходи.

Як повідомлялося, Україна 14 березня 2013 року оприлюднила прийняте в квітні 2012 року рішення про введення спеціальних мит на імпорт в країну нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см в розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту. Рішення набуло чинності 13 квітня.

Євросоюз оцінив свої збитки від спеціальних мит на імпортні автомобілі у 250 млн євро. !zn

Читайте також:

В Кабміні передбачили загибель СОТ через скандал з переглядом мит

Українські імпортери в знак протесту проти спецмит припинили ввезення автомобілів

США продовжують наполягати, що Україна підриває основи СОТ

СОТ закликала Україну відмовитися від ідеї перегляду мит