UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна готова до компромісу щодо ціни на газ, але платити по 480 дол. не буде

Пропозицію України щодо ціни на газ - 268,5 доларів за 1 тис. куб. м. Компромісна ціна складеться в процесі переговорів.

Ціна в контракті з "Газпромом" і "Нафтогазом України" повинна відображати поточний рівень взаємин з Росією, заявив журналістам міністр енергетики України Юрій Продан.

"Я хочу сказати, що на сьогоднішній день наша пропозиція, яку ми запропонували "Газпрому" - це 268,5 доларів за 1 тис. метрів кубічних. Але ми розуміємо, що потрібно вести переговори, що намітився певний компроміс. Але я б не хотів зараз називати конкретну ціну. Думаю, що ціна повинна бути справедлива, ринкова і повинна враховувати те, де знаходиться Україна в точках взаємин з Росією", - сказав він за підсумками проведення тристоронньої зустрічі з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером і міністром енергетики РФ Олександром Новаком.

Продан нагадав, що Україна за всю історію взаємин з Росією не платила за газ 480 доларів за 1 тис. кубометрів. "З 1 січня 2009 року ціна знаходилася в межах 232 доларів за 1 тис. метрів кубічних. Україна, починаючи з 1 січня 2009 року, ніколи не платила ціну 480 доларів за 1 тис. метрів кубічних", - сказав він. !zn

Читайте також:

Україна перерахувала "Газпрому" борг за газ - $ 786 млн, і тепер готова йти в Стокгольм

Україна буде платити за російський газ тільки після узгодження ціни

В РФ заговорили про згоду дати знижку на газ і просять не подавати позов в Стокгольмський арбітраж

ЄС і Росія чекають від України оголошення про виплату боргу за газ, Київ - говорить про позов у Стокгольм