UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці назвали головною перешкодою для країни корупцію і непрофесійність влади – дослідження

Війна перестала буди основною перешкодою.  

Головною перешкодою для країни  українці вважають корупцію (49%) та непрофесійність влади (27%). А ось війна перестала бути ключовою перешкодою у масовій свідомості – 10%. Про це свідчать дані дослідження Українського інституту майбутнього за період з 27.01.2021 року до 05.02.2021 року.

Зазначається, що також 7% українців говорить про слабкі інститути влади, що напряму корелюється з непрофесійністю влади.

«Зусилля команди Зеленського за принципом наративу «Припинити стріляти» дали свої плоди і ця тема перестала сприйматися суспільством як серйозна загроза… Вже зараз, попри всі зусилля влади продемонструвати боротьбу з корупцією, можна говорити, що суспільство припиняє вірити в те, що влада бореться з цим злом. І все це відбувається на фоні катастрофічної недовіри суспільства до антикорупційних органів», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НАЗК: До реєстру корупціонерів за місяць внесено понад 470 осіб

Раніш виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Владис Домбровскіс нагадав про те, що умовою для виділення Україні траншу макрофінансірованія в сумі 1,2 млрд євро, серед іншого, є боротьба з корупцією.