UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український бізнес вважає, що залучення мігрантів є політичним питанням

За оцінками Мінекономіки, до 2030 року Україні треба залучити 4,5 млн мігрантів. 

Український бізнес на даний час не поспішає залучати мігрантів, хоча в країні посилюється кадрова криза і для розвитку економіки таке залучення доцільне. Чому бізнес зволікає? Одна з головних причин – відсутність державної позиції, пише український Forbes.

«Розуміння необхідності є, але кожен боїться бути першим. Відсутня культура залучення іноземців на робочі спеціальності», – каже партнер адвокатського бюро «Кіпоренко та партнери» Нік Семенов.

Для швидкого 7%-го економічного післявоєнного зростання Україні треба залучити на ринок праці 4,5 млн людей до 2030 року, порахували у Мінекономіки.

Щоправда є проблема - які люди захочуть приїхати в Україну, яка воює або зруйновану війною? Звичайно, це будуть не висококваліфіковані європейці. Однак варіантів у держави не так вже й багато. 

Читайте також: Умєров розповів, які є найпопулярніші вакансії у центрах рекрутингу до ЗСУ

Повідомлялось, що Рада на засіданні 17 вересня ухвалила за основу законопроєкт №12023, який визначає  зміни до порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства та передбачає створення Центру рекрутингу іноземців.