UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відновила експорт м'яса птиці в Євросоюз

Вивіз продукції був припинений через спалахи пташиного грипу.  

Україна відновила експортні поставки м'яса птиці в Євросоюз після введення в грудні 2020 роки ЄС обмежень через спалахи пташиного грипу в кількох областях. Про це написав заступник міністра економіки Тарас Качка на своїй Facebook сторінці.

"Під час зимових місяців в Україні сталося кілька випадків високопатогенного грипу птиці. На період зонування цих випадків експорт був зупинений", - зазначив він.

За його словами, протягом останніх декількох тижнів вдалося узгодити з усіма європейськими країнами зонування випадків пташиного грипу в Україні.

Кордон однієї з таких зон пройшов по Шулявському мосту в Києві.

Перший спалах пташиного грипу був зафіксований на початку грудня в Херсонській області. Через кілька тижнів грип виявили на птахофабриках в Київській та Миколаївській областях.

Читайте також: Україна зменшила експорт зернових на 9,6%

Після повідомлень про пташиний грип ЄС, Сінгапур, Марокко, Туніс і Японія повністю припинили імпорт м'яса птиці з України.

Нагадаємо, що в 2019 році експорт курятини з України в ЄС зріс на 8,6%, Україна увійшла в трійку провідних експортерів м'яса птиці в країни Європейського Союзу. Україна випередили тільки Бразилія і Таїланд, які протягом 2019 експортували 313,6 і 308,6 тисячі тонн м'яса птиці відповідно.