UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна та Румунія збираються збудувати ще один пункт пропуску на кордоні

Це має зменшити навантаження на існуючі.  

Україна та Румунія збудують новий пункт пропуску між країнами - Кабінет міністрів України схвалив проєкт угоди між державами щодо відкриття нового міжнародного пункту пропуску Біла Церква – Сігету Мармацієй, повідомило Міністерство відновлення України.

Новий пункт пропуску буде націлений на  пропуск вантажних транспортних засобів. Він має зменшити навантаження на інші пункти пропуску, які сильно завантажені після російського повномасштабного вторгнення.

Як заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, вантажопотік до Румунії складає 18% серед всіх країнів-сусідів України та займає друге місце загалом.

«Новий пункт пропуску буде розрахований на пропуск 500 вантажівок на добу, близько тисячі легкових авто та 100 автобусів», – розповів він деталі.

Читайте також: Жоден з пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю не працює - Наєв

Безпосередньо будівництвом пункту пропуску буде займатись Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

В листопаді 2022 року Україна вперше за 20 років відкрила новий пункт пропуску на кордоні з Румунією у Порубному. Згодом у лютому цього року на кордоні з Румунією відкрився ще один міжнародний автомобільний пункт пропуску «Дяківці – Раковець».