UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна продовжить роботу з ЄС для отримання другого траншу макрофіна

Діалог планують відновити у вересні

Незважаючи на ще не досягнуті Україною цілі для отримання фінансової допомоги від Євросоюзу, діалог з ЄС з приводу отримання другого траншу макрофінансової допомоги, продовжиться вже в вересні. Про це міністр фінансів Сергій Марченко домовився з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом під час телефонної розмови, повідомляє «Європейська правда».

Сторони обговорили рівень виконання поточних домовленостей, які є умовою отримання Україною макрофінансової допомоги від ЄС.

«Ви є одним з найбільш впливових друзів нашої країни. Спасибі за те, що включаєте України до порядку денного Європейського Союзу і допомагаєте у втіленні всіх необхідних реформ. Вчора у президента України Володимира Зеленського була конструктивна розмова з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою. І ми сподіваємося на продовження програми співпраці з Міжнародним валютним фондом уже найближчим часом», - сказав Марченко.

Читайте також: Рада прийняла низку законопроектів для траншу МВФ

Раніше в Єврокомісії підтвердили, що другий транш макрофінансової допомоги буде надано Україні відразу після того, як в країні будуть виконані кроки по зміцненню верховенства закону і реформування судової системи.