UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Україна отримала другий транш від МВФ – голова НБУ

За словами голови НБУ, гроші надійдуть на рахунки і збільшать міжнародні резерви.

Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду в сумі 699 млн доларів. Про це повідомив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

«Сьогодні Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США). Ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку України й збільшать міжнародні резерви», – написав Шевченко.

Як повідомлялося, сього тижня виконавча рада МВФ завершила вивчення економічних показників України в рамках 18-місячної угоди про резервне кредитування, яка була схвалена 9 червня 2020 року. За підсумками вивчення і було прийнято рішення про виділення Україні суми еквівалентної $699 млн., а в рамках загальної програми Україна може отримати приблизно $2,8 млрд.

Читайте також: Транш МВФ перерахують Україні у вівторок

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні з 21 вересня по 18 жовтня.  

Раніше в НБУ заявили, що серед іншого, гроші МВФ підуть на підтримку фінансової системи, макроекономічну стабільність, боротьбу з наслідками коронавірусу.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, що передбачає меморандум України та МВФ. Одна із умов – завершення до кінця листопада процес відбору та призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також забезпечення її автономії.