UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна має чітку стратегію убезпечення генерації та постачання електрики – Зеленський

Однак не факт, що Новий рік нам пощастить зустріти зі світлом, оскільки Росія все ще не капітулювала і може завдати чергового підступного удару.

Україна має чітку стратегію убезпечення генерації та постачання електрики, заявив президент України Володимир Зеленський. Це питання він обговорив 30 грудня з представниками влади після засідання Ставки верховного головнокомандувача.

«Обговорили після Ставки – на окремій нараді – стан в енергетиці, до чого ми готуємось. У нас є чітка стратегія убезпечення генерації та постачання електрики. Щоб її реалізувати, потрібен час. Потрібно багато зусиль. Але це буде. Буде обовʼязково. Це одне з найголовніших завдань на наступний рік, і я не сумніваюсь, що ми його виконаємо», – сказав президент.

Читайте також: Через відключення світла: експерти назвали ще один продукт, який може подорожчати

Також він наголосив на посиленні протиповітряної оборони, завдяки чому підвищується безпека не тільки людей, але й критичної інфраструктури.

«Обговорили ситуацію на півдні, на нашому кордоні. Постачання зброї. Подальше посилення ППО. Цьогоріч ми не лише зберегли нашу протиповітряну оборону – ми зробили її сильнішою, ніж будь-коли. Але в новому році українська ППО стане ще сильнішою, іще результативнішою», – впевнений президент.

Після чергового російського ракетного обстрілу 29 грудня Зеленський попереджав, що Росія може спробувати позбавити українців електроенергії на новорічні свята.