UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна долучилась до програми ЄС «Єдиний ринок»

Програма передбачає розвиток та підтримку підприємництва, навчальні та обмінні програми.

Україна візьме участь в програмі ЄС «Єдиний ринок». Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідну угоду було підписано за підсумками спільного засідання українського уряду та Європейської комісії в Києві.

Бюджет програми, яка має на меті розвиток конкурентоспроможності бізнесу та сприятиме додатковій підтримці українських підприємців, складає €4,2 млн.

Приєднання України до цього проєкту дозволить посилити співпрацю з Євросоюзом, що є особливо актуальним з огляду на євроінтеграційні процеси та набуття Україною статусу кандидата в ЄС.

Як повідомили в Уряді, програма, серед іншого, допомагатиме розвитку підприємницького середовища, включаючи схеми менторства. Крім того, передбачається  участь у Європейській мережі Підприємств (EEN), [blink title="Еразмус " headinfo="Еразмус"] Програма обмінів студентів, викладачів та науковців країн-членів Євросоюзу[/blink] для молодих підприємців (EYE), а також спільних кластерних ініціативах.

На зміцнення конкурентоспроможності та стійкості малих і середніх підприємств передбачене фінансування у розмірі 24% від загального бюджету програми — приблизно €1 млрд, що забезпечить можливість надання різних форм підтримки бізнесу.

Як повідомлялось, Європейський парламент ухвалив резолюцію, у якій окреслив свої очікування щодо майбутнього саміту Україну-ЄС у Києві та закликав Євросоюз до роботи над початком переговорів про вступ України до його складу.

Подробиці дізнайтеся зі статті аналітикині Центру «Нова Європа» Маріанни Фахурдінової «Поступ, але не у всіх сферах: як Україна впроваджує єврореформи».