UA / RU
Підтримати ZN.ua

У вересні бензин може подорожчати на 15-20 копійок

Кабмін 10 вересня має намір обговорити ситуацію з цінами на бензин. Експерти вже заявили, що подорожчання уникнути не вдасться.

Вперше за останніх два місяці на українських АЗС подорожчав бензин, у середньому на 9-11 копійок, знову переваливши за 11 грн за літр (А-95 у столиці продавали по 11.05). Експерти кажуть, що є передумови і до подальшого подорожчання «горючки». На щастя, незначні.

«На світовому ринку ціни у серпні зросли на 10%. Запаси дешевого палива вичерпуються, відбуваються нові закупівлі. Протягом вересня ціни можуть зрости ще на 15-20 коп», - вважає директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн. А ось на думку директора центру «Психея» Сергія Сапегіна, зростання цін якщо і буде, то невелике.

«Це копійки на тиждень. Масового зростання по країні немає, - говорить Сапегін. - Останнім часом спостерігалося подорожчання нафти, але зараз ціна знизилася. Та й оператори бояться піднімати вартість, тому що споживач зараз дуже примхливий, і ціна є основним показником при прийнятті рішення».

«У понеділок планується засідання за участю міністра Бойка, де одним із питань буде цінова ситуація і що далі робити», - сказав глава секретаріату експертно-аналітичної групи Кабміну з питань ринку нафтопродуктів Михайло Міндреску. !zn

Читайте також:

Виробництво якісного бензину в Україні відклали до 2020 року

Янукович схвалив обов’язкове додавання біоетанолу в бензин

Україна гальмує перехід на нові стандарти якості бензину через інтереси вітчизняного бізнесу

Янукович схвалив введення плаваючої ставки акцизу на нафтопродукти