UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії вилучили 32 тонни «забороненого» українського сиру, більше 120 тонн затримано на кордоні

Росспоживнагляд готовий направити своїх фахівців в Україну для інспекції підприємств, які збираються постачати сир на російський ринок. Між тим, у Росії з торгових мереж продовжують вилучати український сир.

На території Росії контролюючі органи припинили реалізацію 32 тонн сиру з України, більше 120 тонн продукту не пустили до РФ прикордонники. Офіційна причина - невідповідність українського сиру російським стандартам якості.

Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

Онищенко розповів, що Росспоживнагляд готовий у березні направити своїх фахівців в Україну для інспекції підприємств, які збираються постачати сир на російський ринок.

"При наявності офіційної згоди і гарантій ми готові направити туди бригаду фахівців для ревізії цих підприємств, щоб прийняти рішення про можливість допуску", - сказав керівник Росспоживнагляду.

«Ми були готові поїхати і цього тижня», - повідомив він. Але, за його словами, Україна не підтвердила готовність прийняти інспекції Росспоживнагляду.

Оніщенко сказав, що у Росії з торгових мереж продовжують вилучати український сир, який заборонений до обігу через невідповідність російському технічному регламенту на молоко. «Всього на території Росії припинена реалізація 32 тонн сиру. Дослідження тривають», - повідомив він.

Раніше він сказав, що ще більше 120 тонн українського сиру затримано на кордоні і не допущено в РФ.

Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників. В результаті Україна більш ніж наполовину скоротила постачання сиру в Росію через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ. !zn

Читайте також

Україна оголосила «молочну війну» Білорусі

Україна поскаржиться на Росію до СОТ за обмеження імпорту українських сирів

Росія заборонила сири ще чотирьох українських заводів