UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Податковій почалася "революція"

Кількість структурних підрозділів центрального апарату Державної податкової служби (ДПС) України буде значно скорочено. Втім, "заспокоюють" у податковій, це лише посилить "результативність її роботи" і сприятиме "ефективному виконанню всіх покладених на ДПС завдань".

Відповідний наказ №192 4 квітня 2011 року підписав голова ДПС України Віталій Захарченко, повідомляє прес-служба відомства.

«Ми почали реформування податкової служби. Без перебільшення можу сказати, що це - найбільша реорганізація в історії нашого відомства», - зазначив В.Захарченко.

Цим наказом, зокрема, введено в дію тимчасову структуру і штатний розклад ДПС України. Так, на базі 33 департаментів і управлінь буде створено лише 22 структурних підрозділи. Окрім того, буде скорочено чисельність керівного складу податкової і на 20% - чисельність працівників центрального апарату.

«Перед нами стояло завдання створити нову структуру, в якій би органічно і чітко були визначені функціональні обов'язки для кожного структурного підрозділу, враховуючи скорочення чисельності працюючих. Ми проаналізували роботу наших підрозділів, вивчили всі можливі ризики та переваги», - зазначив голова ДПС.

Він також висловив переконання, що нова структура «тільки підсилить результативність нашої роботи і сприятиме ефективному виконанню всіх завдань, які покладено на Державну податкову службу».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що митну та податкову адміністрації можуть об'єднати.