UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського розповіли про спонсорів рекламних щитів "Великого будівництва"

Білборди оплачують підрядники.

У бюджеті інвестпрограми "Велике будівництво" не передбачено витрат на встановлення білбордів. Ці рекламні щити оплачують підрядники "за власним бажанням". Про це розповів Юрій Голік, якого називають основним консультантом цієї інвестпрограми, в інтерв'ю Бабелю.

Іншими словами, на щити не спрямовуються гроші платників податків. Цю рекламу ініціативи президента Володимира Зеленського фінансує бізнес, який заробляє на будівництві доріг.

"У жодному бюджеті ти не знайдеш жодної платіжки на копійку з оплатою бордів... Це бажання: хочуть вішати, не хочуть - не вішають. По-моєму, треба, щоб висіло", - сказав він.

Голік вважає, що було б некоректним, аби на ініціативі Зеленського піарили місцеві політики.

"Але я згоден, що треба придумати, як таки пов'язати це з податками. Може зробити окремий сайт або QR-код, на який можна навести і почитати, на які податки це зроблено і на що раніше ці податки йшли", - підсумував Голик.

Читайте також: Шмигаль вніс до Ради подання на відібраних Зеленським кандидатів у міністри: список

Консультант Юрій Голік також розповів, що витрати держбюджету за президентською інвестпрограмою "Велике будівництво" на ремонт та будівництво одного кілометра дороги становлять від 15 до 20 млн грн.

Раніше повідомлялося про те, що на найближчі три роки заплановано витратити на ремонт і відновлення доріг 240,6 млрд гривень.

Нагадаємо, в 2020 році в Україні реалізували проект "Велике будівництво", на яке передбачили 5,5 млрд доларів бюджетних коштів. Про те, куди розтратили кошти і що побудували читайте в матеріалі Юлії Самаєвої «Велике будівництво» здорової людини і в статті "Під омофором Зеленського з Шефіром".