UA / RU
Підтримати ZN.ua

У лютневих платіжках вартість послуг ЖКГ буде найнижчою за зиму – Гончарук

Прем'єр підтвердив, що суми в платіжках в січні були вищі, ніж у грудні.

Суми в платіжках за житлово-комунальні послуги за січень 2020 року будуть вищі, ніж місяцем раніше. Однак у лютому українці отримають платіжки з найнижчими значеннями за всю зиму. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу за підсумками засідання уряду, пише ЕП.

За його словами, суми в платіжках в січні зросли, в тому числі, через те, що зросла ціна на газ для населення.

"Зараз за підсумками січня платіжка порівняно з груднем буде трохи вище. З різних причин. Адже обсяг споживання збільшився, ціна на ринку зросла", - зазначив Гончарук.

Але в лютому, за його словами, платіжка буде нижче.

"Вона буде нижчою, ніж у грудні. Зараз те, що ми бачимо, це те, що ціни на газ продовжують знижуватися. Ми це забезпечимо, щоб це було враховано в платіжці. Тобто в грудні вона була мінімальна, в лютому вона буде найнижчою за всю зиму... За підсумками цієї зими українець заплатить значно менше, ніж минулої зими", - сказав він.

За останні роки витрати населення на оплату житла і комунальних послуг зростали стрімкими темпами, що вдвічі перевищили показники зростання загального індексу споживчих цін. Особливо збільшилися ціни на природний газ. А з 2020 року слід очікувати нового підвищення тарифів на ЖКП. Докладніше читайте в статті Андрія Ревенко для ZN.UA "Як ми живемо: наші житлово-комунальні платежі".