UA / RU
Підтримати ZN.ua

У результаті відмови від жетонів вартість поїздки у київському метро подвоїться

У київській мерії планують, що одна поїздка у київському метро коштуватиме чотири гривні. При купівлі квитка, розрахованого на кілька поїздок, вартість проїзду буде знижуватися.

Восени у київському метро замість жетонів з'являться електронні квитки, ціна яких буде залежати від кількості поїздок. За попередніми даними, квиток на одну поїздку коштуватиме чотири гривні замість нинішніх двох.

Як пише видання "Вести", на одній з останніх нарад у мерії міста обговорювали такі ціни: вартість квитка на одну, дві, три поїздки може бути 4 грн, а для багаторазових квитків одна поїздка може обійтися у 2,50 грн.

За деякими даними, вартість поїздки починаючи з десятої буде дешевшати. Зокрема, як очікується, квиток на десять поїздок обійдеться вже у 36 гривень (замість 40 гривень), а на 90 поїздок - 225 гривень (з розрахунку 2,5 гривні за поїздку).

Для пенсіонерів проїзд у метро буде безкоштовним. Електронний квиток почнуть впроваджувати з вересня цього року, а весь процес триватиме дев'ять місяців. Спочатку нова система буде впроваджуватися в метро, в наступному році в наземному транспорті. Згідно з планами влади, електронний квиток буде діяти у всіх видах транспорту.

Нагадаємо, 17 липня, під час презентації проекту влада Києва заявила, що досвід впровадження електронного квитка в інших країнах, а також деяких українських містах, показує, що розмір отриманої виручки зростає в середньому на 15-27%. !zn

Читайте також:

Київ розраховує отримати кредит на будівництво метро на Троєщину вже у серпні

Київське метро вирішило заробити на пасажирах, змінивши систему оплати за проїзд

У київському метро встановлять захисні стіни від самогубців