UA / RU
Підтримати ZN.ua

У процедурі надання держмайна в оренду відбулися зміни — попередив голова Фонду держмайна

На лютий заплановані 204 онлайн-аукціони з оренди.

Фонд державного майна України вніс зміни у процедуру надання в оренду приміщень. Було збільшено строк дії типових договорів, та не тільки. Про це у своєму Facebook написав голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

«Якщо договір укладений через аукціон – угоду оренди можна продовжити ще на 5 років. Це забезпечує можливість довгострокового планування для бізнесу», – зазначив він.

За словами голови ФДМУ, на сайті Фонду можна ознайомитися з переліком нерухомості – є інформація щодо 6700 об’єктів.

Він додав, що на лютий заплановані 204 онлайн-аукціони з оренди.

«Також суттєвою перевагою оренди за новими правилами є переважна відсутність обмежень в цільовому використанні. Це дає підприємцям свободу вирішувати, яку саме справу реалізовувати в орендованому приміщенні», – нагадав Сенниченко.

Читайте також: Фонд держмайна анонсував зміни в оцінці нерухомості, яка продається разом із землею

Як писало ZN.UA, влада зірвала приватизацію всіх(!) держпідприємств і залишила їх під керівництвом малозрозумілих менеджерів від Фонду держмайна, що постійно генерують збитки для держави. Наприклад, слідством було встановлено, що посадові особи «Харківобленерго» у змові з приватними підприємцями влаштували таку оборудку, де за приладами споживання електроенергії фіксувалося тільки 30% від фактично спожитої електроенергії. Лише за цією схемою з обленерго вимивалося 30 млн грн на місяць. Також ФДМУ провів продаж заводу «Більшовик» у Києві в такий спосіб, що його за 1,4 млрд грн виграла компанія, пов’язана з Василем Хмельницьким.

Детальніше про проватизацію від ФДМУ читайте у матеріалі Юрія Ніколова, журналіста і засновника проекту “Наші гроші” - «Схемна» дюжина. На чому держава втрачала найбільші кошти у 2021-му.