UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі знову вивісили пропутінські плакати на протесті фермерів

Організатори кажуть, що не знають, хто це зробив.

На акції протесту польських фермерів на кордоні з Україною знову з'явилися пропутінські банери. Цього разу хтось вивісив їх у суботу, 24 лютого, під час візиту міністра сільського господарства Чеслава Сєкєрського у Зосин в Люблінському воєводстві, передає RMF FM.

Зазначається, що зміст банерів у Зосині збігався зі змістом гучного плакату з акції протесту в Горжичках (Сілезьке воєводство). 

Читайте також: Вони мають право: польський міністр назвав страйк фермерів на кордоні "гідною справою"

"Приїжджають хлопці, я не знаю, з яких організацій, які хочуть нашкодити фермерській громаді. Це не хтось із наших. Хтось приїжджає і хоче показати себе", – сказав Вєслав Гринь з асоціації "Oszukana Wieś", яка організовує протести фермерів, відповідаючи на запитання, хто стоїть за пропутінськими банерами в Зосині. 

Він запевнив, що банери були негайно зірвані організаторами протесту. 

Нагадаємо, що під час протесту польських фермерів 20 лютого на одному із банерів був напис «Путін, наведи лад з Україною та Брюсселем, і з нашим керівництвом». Банер увінчував прапор СРСР. Польська прокуратура висунула звинувачення фермеру. Чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі за злочини на ґрунті ненависті.