UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нацбанку розповіли, на що Україна витратить транш МВФ

Гроші витратять насамперед на підтримку фінансової системи; на макроекономічну стабільність; на боротьбу з наслідками коронавірусу.

Член Ради Національного банку України Василь Фурман назвав три основні напрямки, на які буде спрямовано транш Міжнародного валютного фонду. Про це представник НБУ заявив в ефірі "24 каналу".

Він пояснив, згідно із заявами президента України, гроші витратять насамперед: на підтримку фінансової системи; на макроекономічну стабільність; на боротьбу з наслідками коронавірусу.

Водночас, за його словами, потрібно використовувати максимум грошей на структурну перебудову економіки України, на економічне зростання, на підтримку малого і середнього бізнесу.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні з 21 вересня по 18 жовтня. Україна отримає від Міжнародного валютного фонду 700 мільйонів доларів за програмою stand-by. 

Раніше радник президента Олег Устенко пообіцяв, що Україна не проїсть допомогу МВФ: частину коштів планують направити на поповнення золотовалютних резервів, частину – стимулювати економіку. Зокрема, уряд обговорює інфраструктурні проєкти та програми підтримки промисловості.

Своєю чергою міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що кошти спрямують на покриття дефіциту держбюджету.

За інформацією заступника виконавчого директора України у МВФ Владислава Рашкована, другий транш програми МВФ stand-by у розмірі $699 млн буде перераховано на українські рахунки 23 листопада.