UA / RU
Підтримати ZN.ua

У наступному році українці перестануть платити за воду у курятині

Згідно з новою нормою, яка вступить у дію в наступному році, масова частка вологи, що виділяється при розморожуванні м'яса птиці, повинна становити 4%.

З 1 липня 2014 вступає в дію новий стандарт щодо вмісту вологи птиці - незабаром українці не будуть платити за воду в курятині. Про це повідомляють у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, передають "Українські новини".

Як наголошується, масова частка вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна становити 4%.

Дотримання показника вмісту вологи у птиці є обов'язковим для країн ЄС. Тому таке нормативне нововведення дозволить українським птахівникам значно збільшити свою присутність на ринку ЄС.

Інститут птахівництва Національної академії аграрних наук за замовленням Мінагропрода розробив новий національний стандарт. Згідно з ним, показник масової частки вологи, що виділяється при розморожуванні м'яса, повинен становити 4%. Вступить в дію новий стандарт з 1 липня 2014.

Показник вмісту вологи у птиці в ЄС визначається в залежності від способу охолодження.

Зокрема, для повітряного охолодження - 1,5%, для повітряно-водяного - 3,3%, для водяного - 5,1%. Що стосується стандартів РФ, то цей показник дорівнює 4% для водяного охолодження.

Тому новий стандарт, який відповідає вимогам як Європи, так і Росії, дозволить збільшити експорт української продукції птахівництва.

Також посиленню присутності на іноземних ринках сприятиме те, що показник вологи при розморожуванні може визначатися договором-контрактом з країною-імпортером.

Як раніше зазначав міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, продукція вітчизняного птахівництва стане більш конкурентоспроможною на зовнішньому ринку, коли в Україні буде встановлено єдиний показник вмісту вологи.

Окрім того, нормування вмісту вологи допоможе захистити українського споживача від м'яса з підвищеним її рівнем - вітчизняного та імпортного. !zn

Читайте також:

Щоденне вживання м'яса скорочує життя,- дослідження

Україна обмежила постачання курячого м'яса в країни МС: Росія знайшла в ньому сальмонелу

Британські вчені з'ясували, що з'явилося раніше - курка чи яйце