UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Нафтогазі" порахували, скільки в середньому платить населення за газ в опалювальний період

Кількість побутових клієнтів компанії зростає рекордними темпами.

Минулого року кількість клієнтів ДК "Нафтогаз України" збільшилася більш ніж у п'ять разів - на 1 мільйон 400 тисяч українських домогосподарств. При цьому середній чек у опалювальний період становить 800 грн. на місяць. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Відповідно до релізу, за рік кількість побутових клієнтів зросла з 450 тисяч до 1,8 мільйона. З січня 2021 року щомісячна динаміка становила понад 1500 заявок на день.

"Аналіз клієнтської бази компанії показує, що більше нових клієнтів проживає у Полтавській, Донецькій та Херсонській областях. Середній рахунок за газ у опалювальний період становить 800 гривень на місяць", – зазначили у компанії.

Нагадаємо, наразі ДК "Нафтогаз України" пропонує тарифний план "Фіксований" – 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості розподілу/доставки) до кінця опалювального сезону – 30 квітня 2022 року.

Читайте також: "Нафтогаз" повертається до купівлі імпортного газу

Кабмін доручив "Нафтогазу" закупити послуги аудиторів щодо перевірки діяльності компанії відносно контрактів із фіксованими цінами на газ для населення. Аудит має визначити, наскільки діяльність "Нафтогазу" та контракти з фіксованими цінами на газ для населення субсидують громадян та теплокомуненерго.

"Нафтогаз" не має грошей на купівлю імпортного газу, необхідного для проходження першого кварталу 2022 року.   Про це у своїй статті ZN.UA  написав Андрій Коболєв, екс-глава правління НАК "Нафтогаз України" - "Прогноз-2022. Що буде з газом?"     .

Також Коболєв перерахував причини, через які Україна змушена буде імпортувати газ на початку 2022 року.