UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінінфраструктури прокоментували звинувачення у змовах на ринку дорожнього будівництва

За словами Кубракова, контракти понад 1 млрд грн у дорожньому будівництві підписано з 21 компанією.

Наявність великої кількості компаній з великими контрактами на ринку дорожнього будівництва України спростовує всі звинувачення щодо його картелізації. Про це заявив голова Мінінфраструктури Олександр Кубраков.

"21 компанія на ринку має загальну кількість контрактів на суму понад 1 млрд грн", – сказав він на конгресі "Дороги майбутнього", пише Інтерфакс-Україна.

Заступник міністра фінансів Олександр Кава розповів про фінансування такого будівництва. За його словами, проект держбюджету на 2022 рік передбачає витрати на будівництво автошляхів на рівні 124,1 млрд грн (план у 2021 році – 123,9 млрд грн).

Згідно з оцінками Національної асоціації шляховиків України (НАШУ), минулого року в Україні було відремонтовано близько 6 тис. км доріг, цьогоріч - близько 6,5 тис. км, а наступного планується збільшити обсяги до 10,5 тис. км.

Загалом в Україні 170 тис. км доріг загального користування, з яких 50 тис. – дороги державного значення та 120 тис. км – місцевого значення.

Читайте також: Сьогодні на дорогах України запрацює ще 17 комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху — розповідаємо, де саме

Повідомлялося, що витрати держбюджету за президентською інвестпрограмою "Велике будівництво" на ремонт та будівництво одного кілометра дороги становлять від 15 до 20 млн. грн.

На найближчі три роки заплановано витратити на ремонт та відновлення доріг 240,6 млрд гривень.

Нагадаємо, 2020 року в Україні реалізували проект "Велике будівництво", на який передбачили 5,5 млрд доларів бюджетних коштів. Про те, куди витратили кошти і що побудували читайте у матеріалі   Юлії Самаєвої   «Велике будівництво» здорової людини   та у статті   "Під омофором Зеленського із Шефіром".