UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві вкотре заборонили роботу громадського транспорту без опалення

Механізм контролю за виконанням положень розпорядження КМДА в документі відсутній, як не було такого механізму і в договорі з перевізниками, який також зобов'язував підтримувати температурний режим в салонах. 

У Києві вкотре заборонили роботу громадського транспорту без опалення  у міжепідемічний період 2021/2022 років. Відповідне розпорядження, яке в частині опалення фактично дублює раніше представлений столичною владою договір "Про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування", підписав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Згідно з документом, Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради зобов'язаний забезпечити недопущення виходу громадського транспорту на маршрути з несправною опалювальною системою.

Також, після закінчення робочої зміни в столичному пасажирському транспорті має бути організоване вологе прибирання пасажирського транспорту.

Механізм контролю за виконанням даних положень розпорядження в документі відсутній.

Нагадаємо, ще влітку Київська міська адміністрація розробила новий договір "Про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування", згідно з яким граничний температурний режим, який перевізники повинні забезпечити в салоні влітку, повинен становити не більше 22 градусів, а взимку не менше 15.

Водночас залишився незрозумілим механізм контролю дотримання водіями нових правил. Хто перевірятиме роботу водіїв, та куди звертатися пасажирам у разі виявлення порушень, повідомлено так і не було.