UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві до 88% зросли тарифи на опалення для бюджетних і комерційних установ

Тарифи встановлюються з урахуванням ринкових цін на газ.

Столична влада підвищила тарифи на опалення для комерційних та бюджетних установ, а також релігійних організацій на 59-88%. Нові тарифи затверджені розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради №2145, повідомляє КП "Київтеплоенерго".

"Умовами договору ГК "Нафтогаз Трейдинг" передбачена диференціація цін природного газу. Для комерційних, бюджетних і релігійних установ – це ринкова ціна, яка визначається щомісяця", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у нових тарифах на теплову енергію враховано ціну майже 11600 грн з ПДВ/тис.куб.м, яка була актуальна на момент розрахунку проєкту тарифів із метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. Але вже в жовтні 2021 року ціна закупівлі газу для зазначених категорій споживачів зросла майже до 25 000 грн з ПДВ/тис.куб.м.

Читайте також: Нафтогаз за 10 років має намір збільшити видобуток газу до 24 млрд кубометрів на рік — Вітренко

Через кілька днів в Україні починається опалювальний сезон. За даними Держкомстату, тарифи на компослуги за рік зросли на 35%. Крім того, на послуги ЖКГ йде майже 14% доходу українців. А з огляду на цінове ралі на газ в Європі, ситуація навряд чи поліпшиться. ZN.UA підсумувало, що зміниться з 1 жовтня.