UA / RU
Підтримати ZN.ua

У кіберполіції нарахували близько 1 мільйона випадків кіберзагроз за минулий рік

У відомстві також назвали найпоширеніші кібератаки.

За даними кіберполіції України, у 2020 році зафіксували близько 1 мільйона випадків кіберзагроз. Серед них і мережеві атаки, фішинг, DDoS-атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення. Про це повідомили у відомстві на запит ZN.UA.

«Упродовж минулого року в Україні зафіксували спроби поширення шкідливого програмного забезпечення через систему електронної взаємодії органів державної влади. Кібератака пов'язана з російським шпигунським хакерським угрупуванням Gamaredon, які також атакували українські установи, військових і правоохоронців, журналістів та різноманітних держслужбовців. Хакери відправляли шкідливу програму шляхом цільового фішингу з прикріпленими шкідливими документами», - йдеться у відповіді відомства.  

Зазначається, що в середині минулого року угрупування Gamaredon почали використовувати нові інструменти, які включають модуль для Microsoft Outlook, котрий створює для користувача електронні листи зі шкідливими документами і відправляє їх контактам жертви.

Читайте також: Польща звинуватила РФ у скоєнні масштабної кібератаки

Повідомлялось, що співробітники Департаменту кіберполіції НПУ викрили групу шахраїв, яка розсилала шкідливе програмне забезпечення на електронні адреси підприємців. В результаті зловмисники викрали у бізнесменів понад 5 млн гривень