UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Європейській раді розповіли, коли почне працювати трастовий фонд солідарності з Україною

Трастовий фонд солідарності з Україною розпочне роботу 5 травня.

Трастовий фонд солідарності з Україною розпочне роботу 5 травня. Про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель під час прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми сповнені рішучості зробити все можливе, щоб підтримати Україну, тому що ми хочемо перемоги України, і тому ми використовуємо всі можливі інструменти в наших руках. Звичайно, фінансова підтримка дуже важлива. У нас із президентом була можливість зробити більше у деталях. Тому дещо тижнів тому, після телефонної розмови, ми вирішили запустити трастовий фонд солідарності з Україною. У наступні дні, це буде 5 травня, буде відправна точка цього трастового фонду, з міжнародної конференції донорів", - сказав Мішель.

Він додав, що фонд буде організований Польщею, Швецією, за підтримки Єврокомісії, всіх країн-членів, а також за підтримки багатьох міжнародних дійових осіб.

Мішель наголосив, що ЄС також тісно працює з міжнародними організаціями, такими як МВФ, Світовим банком та іншими, щоб переконатися, що ЄС може мобілізувати кошти на підтримку, щоб Україна могла сплачувати соціальні асигнування.

Читайте також: Європейський союз створить фонд відновлення України і продовжить посилювати санкції — Шарль Мішель та Урсула фон дер Ляйєн

Раніше повідомлялося, що Європа розраховує виплатити більшу частину витрат на реконструкцію України, Брюссель оцінює в трильйон доларів обсяг коштів, необхідних для відновлення.