UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЄС виготовлення 1,3 млн боєприпасів для України назвали пріоритетом

Євросоюз виготовлятиме боєприпаси для України та для власних потреб.

Європейський Союз збільшить виробничі потужності до 1,3 мільйона снарядів до кінця року, оскільки ЄС стикається з подвійним завданням, що полягає у наданні військової допомоги Україні та у поповненні власних запасів, пише RTBF. Про це заявив комісар внутрішнього ринку та промисловості Тьєррі Бретон під час візиту до Таллінна. При цьому він вказав, що пріоритетом є забезпечення постачань більшості артилерійських снарядів в Україну.

Читайте також: Росіяни визнають, що програють Україні війну дронів, і з жахом очікують, що країни НАТО почнуть масово постачати ЗСУ саме цю зброю

«Європа повинна і продовжуватиме підтримувати Україну всіма засобами. Ми продовжуватимемо вдосконалювати наші виробничі потужності, ймовірно, близько 1,3-1,4 мільйона на кінець цього року, і продовжимо значно збільшувати їх наступного року», — заявив Тьєррі Бретон.

Читайте також: Франція постачатиме Україні три тисячі снарядів на місяць

При цьому єврокомісар відмовився оприлюднити поточні цифри виробництва, заявивши, що це секретні дані.

Нагадаємо, що приватна космічна компанія Sierra Space отримала масштабний контракт з Агентством космічного розвитку (SDA) США, за яким вона має виготовити 18 супутників попередження та спостереження за ракетами. Основний контракт, оцінений у 740 мільйонів доларів США, передбачає розробку, виробництво, доставку, експлуатацію та підтримку 16 супутників для відстеження ракет  та ще двох ­- для протиракетної оборони та управління вогнем.