UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Гаазі скасували рішення суду про виплату Росією 50 млрд доларів США акціонерам ЮКОСу - ЗМІ

Окружний суд Гааги визнав, що арбітраж, що зобов'язав РФ виплатити акціонерам ЮКОСа багатомільярдну грошову компенсацію, перевищив свої повноваження.

Окружної гаазький суд задовольнив апеляційну скаргу російської сторони і скасував рішення про виплату Росією 50 млрд доларів США компенсації акціонерам ЮКОСу. Відповідну заяву для ЗМІ зробив неназваний представник Росії на судовому розгляді.

"Наша скарга на рішення арбітражу в Гаазі про виплату 50 млрд доларів США повністю задоволена", - уклав він. Дане рішення, за словами російського представника, означає скасування вимоги про виплату РФ величезної грошової компенсації.

Як зазначив представник російських інтересів в Гаазі, апеляційний суд прийшов до висновку, що в компетенцію арбітражу, який приймав рішення про виплату компенсації, не входило розгляд позовних заяв подібного роду.

Як повідомлялося раніше, колишні акціонери компанії ЮКОС, що добиваються стягнення з Росії 50 млрд доларів за рішенням третейського суду в Гаазі, назвали вартість російського майна, арештованого у Франції в рахунок боргу. Мова йде про суму в 1 млрд євро.

Арешти закордонної власності РФ на вимогу колишніх акціонерів ЮКОСа почалися влітку 2015 року. Майно і рахунки заарештовують після рішення Третейського суду в Гаазі, який постановив, що Росія повинна виплатити акціонерам компанії компенсацію в розмірі 50 млрд доллапыв.

Детальніше про судових дебатах акціонерів ЮКОС і уряду Росії читайте у статті Джо Тірадо, Ден Мигер, Шрі Маджийсия "Юкос: продовження саги".