UA / RU
Підтримати ZN.ua

У британській розвідці прокоментували кібератаку на "Київстар"

Міноборони Британії назвало цю кібератаку однією з найруйнівніших.

У Міністерстві оборони Британії заявили, що нещодавня кібератака на оператора мобільного зв'язку "Київстар", імовірно, була однією з найруйнівніших кібератак на українські мережі з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, оскільки було зачеплено служби екстреної допомоги та урядові ресурси, повідомляє британська розвідка в соцмережі Х.

Зазначається, що "ефекти" від кібератаки на "Київстар" тривали щонайменше 48 годин, впливаючи на послуги мобільного зв'язку та інтернету. 

Читайте також: У “Київстар” заявили про відновлення доступу до мобільного інтернету по всій Україні

"Повідомляється, що внаслідок кібератаки користувачі залишилися без мобільного сигналу та можливості користуватися Інтернетом. У "Київстарі" повідомили, що під час атаки жодні персональні дані не були скомпрометовані", - йдеться у повідомленні.

У розвідці Сполученого Королівства наголосили, що внаслідок кібератаки також було порушено роботу сирен повітряної тривоги, деяких банків, банкоматів і торгових терміналів.

"Водночас український банк Monobank зазнав DDoS-атаки, що порушила доступ до сайту банку", - додали в Мінобороні.

Нагадаємо, 12 грудня відбулася масштабна хакерська атака на мобільного оператора "Київстар" — у користувачів перестав працювати інтернет та зник зв'язок. Через деякий час припинили коректне функціонування й інші сервіси — "ПриватБанк", "Ощадбанк" та Monobank. 

Компанія “Київстар” напередодні включила доступ до мобільного інтернету на всій підконтрольній Україні території.