UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії запропонували провести "економічний Рамштайн" для підтримки України

Ініціатива пролунала від депутатки британського парламенту.

Депутатка парламенту Великої Британії від Консервативної партії Алісія Кернс внесла пропозицію щодо проведення "економічного Рамштайну" для підтримки України. Про це вона написала у своєму Twitter.

Голова комітету в закордонних справах Палати громад прокоментувала оприлюднені головним економістом Інституту міжнародних фінансів (IIF) Робіном Бруксом дані, які вказують, що запровадженні проти РФ санкції не мали такого великого впливу на економіку держави-агресора, як очікували західні країни.

"Ця дуже детальна інформація ще більше підтверджує необхідність "економічного Рамштайну" для тих, хто бореться за свободу України. Очевидно, що ми не змогли адекватно фінансово задушити військову машину Путіна, і ми повинні позбавити його можливості фінансувати напади на цивільне населення", — наголосила парламентарка.

Кернс додала, що зробити це можливо, лише якщо мобілізуватися як уряди, щоб координувати економічні та військові дії.

Читайте також: Британія впровадить нові санкції щодо низки росіян

Раніше повідомлялося, що Велика Британія хоче закупити сучасне озброєння для України у межах спеціального фонду. Серед обладнання, яке шукають, - ракети великої дальності та амуніція для забезпечення мобільності військ.