UA / RU
Підтримати ZN.ua

У більшості регіонів РФ річні бюджети менші, ніж тижневі витрати федерації на війну в Україні

Наступного року їх планують ще збільшити.

Росія в тиждень витрачає на війну в Україні більше, аніж  80% її регіонів по окремішності на рік. Таких висновків дійшло видання The Moscow Times, проаналізувавши проєкт бюджету федерації на 2025 рік та виконання бюджету 2024 року.

Так, наступного року РФ запланувала військові видатки на рівні 13,2 трильйона рублів, або ж 95,4 мільярда доларів впродовж 2025 року. Таким чином на день в Росії на війну планують витрачати 38 млрд рублів або майже 275 мільйонів у доларах США.

Цього року витрати російського бюджету на армію та силовиків становлять 11,1 трлн рублів, або близько 210 млрд рублів на тиждень (що дорівнює 1,5 млрд доларів США).

Так, в РФ лише 18 суб'єктів федерації із 83 мають бюджети, що перевищують тижневі витрати на війну в Україні. Серед них Москва, Петербург та відповідні області.  

Зокрема, чотири російські регіони за рік витрачають менше, ніж Росія витрачає на війну в Україні за один день – 30 млрд рублів чи 217 млн доларів.

Читайте також: Міністри енергетики країн Європи сьогодні обговорять подальшу долю транзиту російського газу - Bloomberg

Згідно з прогнозом Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), економічне зростання в Росії сповільниться з 3,7% у поточному році до 1,1% у 2025 році. Очікується, що падіння російського ВВП буде найсуттєвішим серед 22 найбільших економік світу.