UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни знизилися: в Україні подешевшали огірки

На ціни вплинули деякі фактори.

В Україні тепличні комбінати змушені знижувати відпускні ціни на огірки. Однією з причин такої ситуації стало збільшення пропозиції овочів на ринку, тоді як торговельна активність у даному сегменті залишається досить невисокою. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також: В Україні подорожчав один з овочів борщового набору

Експерти зазначили, що за даними щоденного моніторингу, буквально за кілька днів ціна на тепличний огірок на внутрішньому ринку країни впала в середньому на 20%. Так, станом на 6 вересня виробники відпускали цей овоч по 30-50 грн/кг ($0,73-1,22/кг).

Учасники ринку підкреслили, що зниження цін на тепличні огірки було доволі очікуваним, адже з кожним днем на ринку зростає пропозиція огірка другого обороту, але попит на продукцію залишається на доволі низькому рівні.

Аналітики додали, що зараз в Україні ціна на тепличні огірки в середньому у два рази вища, ніж на початку вересня минулого року. Ключові гравці ринку не виключають, що можливе подальше зниження цін на огірки.

Раніше ми писали, що в Україні спостерігається зниження цін на сливи. Це пов'язано з надмірною пропозицією слив з місцевих господарств.