UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни пішли вниз: в Україні подешевшав один з овочів борщового набору

Аналітики пояснили причини зниження цін.

В Україні цього тижня почали поступово знижуватися оптові ціни на капусту. У місцевих господарствах розпочався сезон збирання капусти пізніх сортів, внаслідок чого пропозиція продукції на ринку суттєво зросла. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 19 вересня виробники готові були продавати оптові партії капусти в діапазоні 5-6 грн/кг ($0,13-0,16/кг). Ще минулої п’ятниці реалізація велася за цінами 7-10 грн/кг ($0,19-0,26/кг).

Читайте також: Ціни на овочі: якими вони можуть бути восени

Аналітики пояснили, що капусту із середніми та низькими якісними показниками, яка надалі спрямовується на переробку, оптом продають у діапазоні 3-4 грн/кг ($0,08-0,11/кг).

За словами учасників ринку, одночасно зросла як пропозиція капусти стандартної якості, так і неякісної продукції, попит на яку також відзначається як стабільний.

Експерти підкреслили, що у середині вересня минулого року ціни на капусту становила 7-12 грн/кг ($0,19-0,32/кг), тобто була найвищою щонайменше за останні 5 сезонів.

Наразі спостерігається зниження цін на продукти. Перш за усе це стосується овочів. Але за кожним зниженням цін зазвичай приходить їхнє підвищення. Тож і цьогорічна літня радість для споживачів поступово переходить у осіннє подорожчання продукції тваринництва. Що буде з цінами восени – читайте у матеріалі експертки у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру «АГРО ПЕРСПЕКТИВА» Лариси Гук «Слідкуйте за цінами: йде осіннє подорожчання» на ZN.UA.