UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на фрукти: в Україні подешевшали яблука

Зниження ціни відбулося на деякі сорти.

В Україні, після стрімкого подорожчання, почали знижуватися ціни на яблука. Так, подешевшали яблука, які фермери не закладають у сховища для зберігання, оскільки фрукти мають низьку якість. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 31 жовтня, мінімальна ціна на яблука становить 8 грн/кг ($0,22/кг). Але на яблука вищої якості фермери утримують ціни в діапазоні 10-15 грн/кг ($0,27-0,41/кг).

Читайте також: Запас торішніх яблук майже вичерпано: чи може бути дефіцит

«Аутсайдерами тижня виступили такі сорти як «Джонаголд» та «Ренет Симиренко», а за вищими цінами надходять у продаж «Гала» та «Голден Делішез», – пояснили аналітики.

Експерти зазначили, що українське яблуко продовжує відвантажуватися на експорт.

«Звичайно, на сьогоднішній день, це незначні обсяги, але географія країн-покупців українського яблука має всі шанси розширитися вже цього сезону, що згодом може призвести до збільшення обсягів яблука, що експортується», – пояснили вони.

Також аналітики зауважили, що зараз відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року. Ключові гравці ринку вважають зниження цін на яблука тимчасовим, оскільки з настанням холодів, вони можуть розпочати зростання.

Раніше ми писали, що через підвищений попит оптових компаній та населення до закупівлі картоплі, в Україні зросли ціни на неї.