UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціна на електроенергію для більшості українців знизилася на 17%

Населення, яке споживає менше 250 кВт-год на місяць, буде платити менше.

Тариф на електроенергію з 1 жовтня 2021 року для 80% населення України складе 1,44 грн за кВт-год за умови споживання до 250 кВт-год на місяць. Для всіх, хто споживає понад 250 кВт-год на місяць, ціна залишається незмінною - 1,68 грн за весь обсяг споживання. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

"Завдяки розробленій Міненерго фінансової моделі покладання спеціальних зобов'язань (ПСО) державні виробники електроенергії, НАЕК" Енергоатом "і ПрАТ" Укргідроенерго ", які забезпечують виконання спецобязательств, отримали право продавати весь обсяг продукції, що випускається на ринкових умовах. За рахунок отриманого доходу державна генерація компенсувати різницю між тарифами для населення і ринковою ціною електроенергії ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Заборону на імпорт електроенергії з Росії та Білорусі продовжили

В Україні починається опалювальний сезон. За даними Держкомстату, тарифи на компослуги за рік зросли на 35%. Крім того, на послуги ЖКГ йде майже 14% доходу українців.

Кабмін вирішив знизити з 1 жовтня тариф для тих, хто споживає менше 250 кВт · год на місяць, до 1,44 гривень. Такі тарифи на електроенергію передбачені до 30 квітня 2022 включно.