UA / RU
Підтримати ZN.ua

Центр протидії корупції роз'яснив на прикладі мера Дніпра Філатова, як отримати винагороду за відмову від хабаря

Філатов отримав 10 відсотків із запропонованих йому 22 млн євро. Але є декілька нюансів і уточнень.

Мер Дніпра Борис Філатов, який був офіційно визнаний викривачем корупції у справі, де йому пропонувався хабар у розмірі 22 млн євро, отримає за це 10% від суми хабаря. Як наслідувати приклад мера, розповів Центр протидії корупції.

"За законом, він як викривач дійсно має право на 10%. Тому просить перерахувати їх на ЗСУ. Це хороший вчинок", - зазначили в ЦПК.

Але є декілька нюансів і уточнень:

"Підсумовуючи. Це така виплата у майбутньому, за умови обвинувального вироку і ще треба буде знайти гроші в бюджеті. Але віримо, що на ЗСУ знайдуться", - наголосили в ЦПК.

Нагадаємо, у жовтні детективи НАБУ викрили колишнього народного депутата на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову 22 мільйони хабарів. 19 жовтня, міський голова Дніпра підтвердив, що його намагалися підкупити.

За словами мера Дніпра, коли йому запропонували хабар, він пішов до Національного антикорбюро. Чиновники зобов'язані так робити згідно із Законом України «Про запобігання корупції».

За даними «Центру протидії корупції» та низки ЗМІ, хабар намагався дати Максим Микитась. На нього також вказує і згадка у повідомленні Бюро про справу щодо розкрадання коштів на квартири Нацгвардії, у якій затриманий проходить як обвинувачений.

6 лютого Борис Філатов повідомив, що передає ЗСУ свою «винагороди викривача корупції».