UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп готовий обкласти митом весь китайський імпорт

Трамп вважає несправедливим розрив між обсягами імпорту та експорту.

Президент США Дональд Трамп готовий ввести торгові обмеження, зокрема мита, на весь імпорт з Китаю, обсяг якого в грошовому вираженні близько $ 500 млрд. Про це пише liga.net з посиланням на повідомлення CNBC.

Зазначає, що в минулому році в США імпортували китайських товарів на $ 505,5 млрд, а експортували лише на $ 129,9 млрд. "Я готовий дійти до $ 500 млрд", - заявив Трамп кажучи про мита.

"Я не хочу налякати їх. Я хочу, щоб вони робили правильні речі. Мені дійсно подобається Сі Цзіньпін, але це несправедливо. Китай нас просто обдирає протягом багатьох років", - підкреслив він.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів Китаю 15 червня оголосило про введення 25% мита на 659 найменувань товарів із США. Мито на 545 товарів на суму близько $ 34 млрд набуде чинності 6 липня, а дата набрання мита на інші товари буде оголошена пізніше.

15 червня влада США оголосили про введення 25-відсоткового мита на товари китайського виробництва на загальну суму в $ 50 млрд. Рішення прийнято "у світлі крадіжки Китаєм інтелектуальної власності і технологій, а також інших несправедливих торгових практик", йдеться у заяві президента Дональда Трампа.

З 2 квітня Китай підвищив мита на 128 товарів із Сполучених Штатів у відповідь на нещодавнє рішення Вашингтона щодо мит на алюміній і сталь із Пекіна. Так, фрукти і вироблені з них продукти відтепер обкладаються 15% митом, а американська свинина та продукція з неї - 25%.

Нагадаємо, 1 березня на зустрічі з представниками найбільших металургійних компаній президент США Дональд Трамп оголосив про введення мита на імпорт сталі і алюмінію. Вже 8 березня глава Адмінстрації підписав розпорядження про оподаткування іноземній стали 25% митом, а алюмінію - 10%.