UA / RU
Підтримати ZN.ua

Топ-3 банків за кількістю карток: "Ощад" втратив друге місце

monobank обігнав "Ощадбанк".

Український віртуальний банк monobank, який працює на ліцензії "Універсал Банку", за підсумками липня поточного року став другим за кількістю карток в Україні. Про це повідомив співзасновник банку Олег Гороховський із посиланням на дані Нацбанку.

Так, за підсумками липня у рейтингу карткових емітентів на першому місці розмістився державний "ПриватБанк", на другому – monobank і на третьому – державний "Ощадбанк".

"За підсумками липня, вперше з моменту старту проекту, monobank обігнав у статистиці емітентів, яку робить НБУ, за кількістю активних карт "Ощад" і став другим картковим банком у країні", – зазначив Гороховський. 

Читайте також: Фінансовий комітет Ради підтримав збільшення вдвічі податку на прибутки банків

Раніше ми писали, що якщо трапилося так, що кошти з банкіського рахунку зникли, треба скласти письмову вимогу до банку про надання інформації щодо події (місце та спосіб списання, адресата перерахування коштів, способу авторизації тощо). Водночас слід звернутися до правоохоронних органів із заявою про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння грошовими коштами.