UA / RU
Підтримати ZN.ua

Top 1000 World Banks вперше очолив китайський банк

Збільшення капіталізації на 15% порівняно з минулим роком дозволило ICBC зайняти лідируючу позицію, у той час як у торішньому рейтингу він займав лише третю сходинку.

Китайський банк Industrial & Commercial Bank of China Ltd. (ICBC) очолив рейтинг Top 1000 World Banks (1000 найбільших світових банків) за версією журналу The Banker за 2013 рік з обсягом капіталізації у 160,6 мільярда доларів, ставши першим в історії банком із КНР лідером рейтингу.

Збільшення капіталізації на 15% порівняно з минулим роком дозволило ICBC зайняти лідируючу позицію, в той час як у торішньому рейтингу він займав лише третю сходинку. Таким чином, ICBC помінявся місцями з американським Bank of America (155,4 мільярда доларів). JP Morgan Chase залишився на другій позиції (160 мільярдів доларів).

У даний час у Китаю 96 банків у рейтингу, з яких чотири - ICBC, China Construction Bank, Bank of China і Agricultural Bank of Chinа - входять у першу десятку. У топ-10 найбільших за капіталізацією банків світу увійшли також чотири банки зі США (JP Morgan, Bank of America, Citigroup і Wells Fargo) і по одній кредитній організації з Великобританії (HSBC) та Японії (Mitsubishi UFJ Financial Group).

Окрім рейтингу найбільших за капіталізацією банків The Banker склав список із 10 організацій з найбільшим розміром збитків. Перше місце у ньому зайняв іспанський Bankia з доподатковими збитками 33 мільярди доларів, останнє - бельгійський Dexia (3,97 мільярда доларів). У цей список увійшли 6 іспанських банків, один британський (RBS зі збитками в 8,32 мільярда доларів), один італійський (Banca Monte dei Paschi di Siena, 4,81 мільярда доларів), і один ірландський - Allied Irish Banks з 5 мільярдами збитку.

"Вже кілька років європейські та американські банки погіршують показники, у той час як китайські розвиваються у відповідності з економічним зростанням у країні. За більшістю оцінок вони відчувають себе краще за західні, але справжнім випробуванням для цих банків стане уповільнення темпів зростання у КНР в найближчі кілька років", - вважає редактор журналу Брайан Кеплен. !zn

Читайте також:

Рейтинг Світового банку, в якому прогресує Україна, рекомендували закрити

Країни БРІКС домовилися створити валютний резерв на 100 млрд доларів

США і ЄС запускають "друкарський верстат" для долара і євро. У світі побоюються нової "валютної війни"

Світовий банк радить Китаю реформувати економіку