UA / RU
Підтримати ZN.ua

ТОП-10 найпопулярніших компаній з кредитування в Україні це мікрокредитні організації — дослідження

Попит на кредити зріс на 24% переважно за рахунок мікропозик.

Під час пошуку кредиту українці майже завжди знають, де б хотіли його оформити. Тому вказують не лише послугу, а й назву кредитної організації. Про це свідчать дані дослідження запитів в інтернеті з січня 2019 року до вересня 2021 року консалтингової агенції «Ольшанський та Партнери».

ТОП-10 компаній, якими цікавляться українці при пошуку грошового кредиту в інтернеті - це виключно мікрокредитні організації. Кількість таких запитів в інтернеті – 4,16 млн разів на місяць.

Слід зазначити, що кредити в банках українці можуть шукати в інший спосіб, наприклад, через програму або заходячи безпосередньо на сайт банку.

Згідно з дослідженням, попит на кредити виріс на 24% в основному за рахунок мікропозичок.

Читайте також: Держбанки суттєво збільшили кредитні портфелі

Раніше повідомлялося, що за перші три квартали 2021 року українськими мікрофінансовими організаціями (МФО) було видано "швидкі" кредити на суму 49 млрд грн. Майже 50 млрд. за три квартали – це на 261 млн. більше, ніж за весь 2020 рік, коли загальна сума склала 48,7 млрд. грн.

Раніше ZN.UA розповідала, хто в Україні заробляє на мікрокредитах. Як захистити себе від хитрощів кредиторів, читайте у статті   Юлії Самаєвої   -   "Мікрокредити та макрокідалове"   .