UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тігіпко хоче підвищити жінкам пенсійний вік у кінці червня

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко вважає, що законодавство про пенсійну реформу необхідно приймати у червні - на початку липня поточного року.

Я думаю так: нам потрібно у червні прийняти відповідне рішення, максимум - на початку липня. Тоді, у кінці липня або в серпні ми зможемо отримати рішення МВФ щодо виділення наступних траншів. При чому, є такі варіанти, що можна буде отримати відразу 2 транші за 1 раз», - сказав С.Тігіпко на прес-конференції у четвер, 28 квітня, у Львові.

За його словами, мова йде про два транші приблизно по 1,5 млрд дол кожен.

С.Тігіпко додав, що у випадку, якщо законодавство не буде прийнято у зазначені ним терміни, то Україна матиме дуже серйозні проблеми з МВФ.

«Я переконаний, що ніколи рада директорів МВФ не дасть грошей Україні, якщо ми не проведемо пенсійну реформу. Там будуть сидіти представники європейських країн, які самі приймали рішення про підвищення пенсійного віку. І слухати наші аргументи вони не захочуть, тому що це гроші їхніх платників податків, і вони знають, як їх використовувати в інших напрямах», - сказав він.

Нагадаємо, що С.Тігіпко пообіцяв українцям піти у відставку, якщо до липня не буде реалізовано так звану «пенсійну реформу», яка передбачає збільшення пенсійного віку для жінок та підвищення мінімального трудового стажу.