UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тарифи на тепло до кінця опалювального сезону не зростатимуть і це перемога – Зеленський

Президент очікує, що місцева влада підпишуть трирічний меморандум щодо тарифів.

Президент Володимир Зеленський під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад заявив, що тарифи на тепло і гарячу воду не зростатимуть до кінця опалювального сезону. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"До кінця опалювального сезону тарифи на тепло, тарифи на гарячу воду для населення не будуть рости. Я вважаю, що це велика перемога... Не дивлячись ні на що, на будь-які ринкові зміни, коливання, тиск інших держав, не дивлячись на ту страшну на сьогодні ціну - більше тисячі доларів за тисячу кубометрів, як кажуть, європейську ціну... ", - заявив він.

За його словами, це результат роботи за участю "Нафтогазу України", уряду і місцевої влади.

"Але це поки латання дірок. Тому я чекаю появи аналогічного меморандуму (щодо тарифів - ред.). Ми вже почали працювати з місцевою владою. Я б хотів, щоб ми мали меморандум не на один, а на три наступні роки. І щоб не було сюрпризів для громадян України ", - сказав президент.

Читайте також: Кличко розповів, чому тариф на опалення в Києві досі не затверджений

Через кілька днів в Україні починається опалювальний сезон. За даними Держкомстату, тарифи на компослуги за рік зросли на 35%. Крім того, на послуги ЖКГ йде майже 14% доходу українців. А з огляду на цінове ралі на газ в Європі, ситуація навряд чи поліпшиться. ZN.UA підсумувало, що зміниться з 1 жовтня.