UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тариф не електроенергію 1,44 грн/кВт діятиме ще півроку – Зеленський

Менш як 250 кіловат на місяць споживають близько 80% українців.

Тариф на електроенергію для споживачів, які використовують до 250 кВТ на місяць залишатиметься незмінним – 1,44 грн/кВт – протягом півроку.

«Продовжуємо щонайменше на наступні півроку дію тарифу на електрику в розмірі 1 гривня 44 копійки за кіловат для тих, хто споживає менш як 250 кіловат. Це 80% наших громадян», - повідомив президент України Володимир Зеленський під час щоденного звернення.

Президент провів нараду з урядовцями щодо економічних питань. Зокрема, обговорили завершення опалювального сезону та розв'язання нагальних питань, які виникли за час воєнного стану.

На думку президента, загалом цей опалювальний сезон вдалося пройти вдало, під час дії воєнного стану поставки енергоносіїв не переривалися. Зеленський також наголосив, що чотири п'ятих від усіх українських підприємств уже повернулися до роботи на безпечній території.

Читайте також: Українців закликали за можливості платити «комуналку»
Читайте також: У Міненерго розповіли, якими будуть тарифи на електроенергію у воєнний час

Украй важливо, щоб українська економіка продовжувала працювати, бо хоч би скільки грошей нам надали як підтримку західні друзі, вони розчиняться у наших неймовірних військових тратах, а людям кусень хліба не буде за що купити. «Як працює тил?» розбиралася Юлія Самаєва.