UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тариф на газ - "Нафтогаз" оприлюднив річну ціну

Ціна вище 6,99 грн за кубометр.  

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" оприлюднила фіксований річний тариф на газ. Він встановлений на рівні 7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки), повідомляє ГК "Нафтогаз України"

Відзначається, що тариф буде діяти з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року.

З 1 травня клієнтів автоматично переводять на новий річний тарифний план - "Фіксований". Він доступний для одержувачів пільг і субсидій.

"Нафтогаз України" є постачальником "останньої надії", тобто забезпечує газом побутових клієнтів, які раптово втратили постачальника.

Ціна на газ для клієнтів ПОН в травні складе 9,57 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). Надалі такі клієнти повинні вибрати ринкову газову компанію і укласти з нею договір, щоб отримати більш вигідні ціни.

Читайте також: Мінекономіки: "Нафтогаз" очікує отримати за 2020 рік 11,8 мільярди збитку

Повідомлялося, що річна вартість на газ для населення може почати діяти вже 1 травня 2021 року і буде активна до 30 квітня 2022 року.

Кабмін встановив граничну ціну на газ для населення до 31 березня (з 1 лютого тариф знизили приблизно на 30% до 6,99 грн за кубометр), але як це відіб'ється в платіжках за опалення? До чого варто готуватися споживачам? Про це читайте в матеріалі - «Тарифи на опалення: які шанси на зниження цін».