UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сума втрачених активів в анексованому Криму може сягнути $ 8 млрд — Коболєв

Остаточна сума оцінки буде передана у лютому.

НАК "Нафтогаз України" має намір передати до арбітражу суму оцінки втрачених активів в анексованому Криму, заявив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв в ефірі "Україна 24".

Зазначається, що остаточна сума оцінки буде передана у лютому.

"Після цієї перемоги, нам залишилося пройти другу стадію, коли ми подаємо розрахунок, а яка вартість цих актів. Ось протягом лютого остаточні розрахунки будуть передані в суд, і ми будемо чекати остаточного рішення трибуналу, а скільки ж грошей РФ заборгувала", - сказав Коболєв, підкресливши, що арбітраж визнав Росію винною стороною у втраті "Нафтогазом" активів на півострові.

Повідомляється, що приблизна остаточна сума втрачених активів може сягнути 8 млрд доларів.

Нагадаємо, що Міжнародний арбітражний суд 12 квітня 2019 року присудив стягнути з Російської Федерації на користь "Укрнафти" $ 44,4 млн компенсації за експропріацію активів компанії в Криму. РФ безуспішно намагалася оскаржити у Верховному Суді Швейцарії наявність юрисдикції розглядати спір, пізніше звернулася з вимогою скасувати рішення про компенсацію.

У грудні 2019 року Верховний Суд Швейцарії залишив без задоволення заяву РФ щодо скасування міжнародного арбітражного рішення на користь ПАТ "Укрнафта" за кримськими активами компанії.