UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував чотири судна, задіяні у схемі Курченко" з вивезенням нафтопродуктів

На даний момент проводяться обшуки плавзасобів.

Приморський районний суд Одеси ухвалив рішення про арешт чотирьох річкових судів на території Ренійського морського торговельного порту, які повинні були використовуватися в схемі бізнесмена Сергія Курченка для вивезення нафтопродуктів за кордон, повідомляє прокуратура Одеської області.

Зараз співробітники прокуратури, управління Служби безпеки в Одеській області і поліція займаються передачею арештованого майна на відповідальне зберігання державним органам. На зазначених плавзасобах тривають обшуки.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України підозрювала Сергія Курченко в керівництві злочинною організацією, яка завдала державі значні збитки використовуючи незаконні схеми з перепродажем скрапленого газу.

З березня 2014 року С. Курченко знаходиться в міжнародному розшуку.

4 лютого цього року генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook заявив, що Одеська прокуратура спільно з Нацполицией вийшла на вирішальний етап у розслідуванні однієї з найбільших афер Курченко, з допомогою якої він здійснив фіктивний транзит 800 тис. тонн пального. Були затримані одеські митники, які дали важливі свідчення про схемі розкрадання 1,2 мільярда гривень з держбюджету.