UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд Лондона продовжив всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова

Арешту підлягають активи на суму більш $ 2,5 млрд .

Високий суд Лондона на засіданні 19 січня продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників "Приватбанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму понад $ 2,5 млрд до чергового відповідного розпорядження суду, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "Приватбанка".

"Минулого тижня в англійському суді пройшли додаткові слухання щодо процесуальних питань у справі "Приватбанка" проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших осіб. Наказ суду про всесвітній арешт активів, винесений у грудні 2017 року, був продовжений до наступного відповідного наказу суду", - повідомили в банку.

Крім того, додали в прес-службі, суд зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всіх своїх активах обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Повідомлялося, що залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту "Приватбанка" підтвердила, що фінустанова до його націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в $ 5,5 млрд.

Раніше в інтерв'ю DT.UA міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що дії ГПУ в Україні ускладнили розгляд справи "Приватбанку" в Лондонському суді.

Високий суд Англії 19 грудня видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників "Приватбанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або перебувають під їх контролем.

Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.