UA / RU
Підтримати ZN.ua

США вводять антидемпінгові мита на труби "Інтерпайп" Пінчука

Скасовано угоду, яке дозволяла групі підприємств п'ять років уникати мит.

Міністерство торгівлі США скасувало угоду про призупинення антидемпінгового розслідування щодо труб групи "Інтерпайп" Віктора Пінчука в обмін на цінові зобов'язання за рівнем поставок.

Таким чином, дія угоди, яку було підписано в липні 2014 року, припиняється. Американська влада також видає наказ про введення мит на деякі види трубної продукції "Інтерпайпа" з 10 липня і скасовує адміністративний перегляд угоди.

Договір з "Інтерпайпом" був підписаний 10 липня 2014 року за результатами антидемпінгового розслідування на три роки. Термін дії закінчувався 10 липня 2017 року, але угоду булу продовжено ще на рік, а потім ще на рік.

В рамках угоди "Інтерпайп" продавав нафтогазові труби за справедливими ринковими цінами – мінімальні ціни на таку продукцію погоджує Мінторг США. Угода дозволяла уникнути демпінгу цін і призупиняла дію мита в розмірі 7,47%, введеного за підсумками антидемпінгового розслідування проти низки країн-імпортерів сталевих труб, у тому числі України.

7 грудня 2018 року "Інтерпайп" запросив продовження ще на п'ять років, до 10 липня 2024 року.

Американські виробники United States Steel Corporation, Vallourec Star, LP, TMK IPSCO і Welded Tube USA Inc виступили проти запиту "Інтерпайпу".

10 липня 2019 року Мінторг США повідомив "Інтерпайп" про своє рішення не продовжувати угоду.

Повідомлялося, що Міністерство торгівлі США виступило з пропозицією про введення додаткових мит на імпорт товарів з країн, які занижують курси своїх національних валют по відношенню до американського долара.